[Afbeelding bedrijfslogo]

- G O E D E   W I J N E N -

Start Vini di Carlo Feedback Inhoud Zoeken

Vini di Carlo

Vini di Carlo

ItaliŽ is een van de oudste druiventeeltgebieden van ons continent. Uit archeologische vondsten blijkt dat de Etrusken in de 8e eeuw voor Christus de eersten waren die systematisch wijnstokken verbouwden in ItaliŽ. Naast Frankrijk behoort ItaliŽ tot de toonaangevende wijnbouwnaties van Europa. Een lange wijnhistorie is echter geen garantie voor goede wijnen. Continenten als AustraliŽ, Zuid-Afrika en Zuid-Amerika zijn daar goede voorbeelden van. Een lange wijnhistorie is voor de wijnbouw in het algemeen wel nuttig, vanwege de kennis en ervaring die men heeft opgebouwd.

Agricola Freddano is een voorbeeld van een kleine, ambachtelijke wijnproducent die deze kennis heeft benut om uitstekende wijnen te produceren. Dit  familiebedrijf is opgericht in 1927 en heeft een wijngaard rondom het Corbarameer.

Er worden door Agricola Freddano zowel traditionele druivenrassen zoals de Sangiovese, Grechetto en de Procanio geteeld, als druivenrassen zoals Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Franc en de Merlot die nieuw zijn in de streek Orvieto. Onder leiding van oenoloog Maurillio Chioccia worden wijnen met een uitstekende balans en aangename tannines en zuren geproduceerd. Tijdens de productiewijze wordt zo min mogelijk gebruik gemaakt van chemische (bestrijding- en hulp-)middelen, zoals sulfiet.

Drie wijnen van Freddano hebben een topnotering gekregen van de vooraanstaande Gambero Rosso in 2003. Het gaat hier om de Fontauro Lago di Corbara, Campo de' Massi en de Grechetto Vertunno.

Vini di Carlo bestaat uit een aantal enthousiastelingen voor Italiaanse wijnen. Tijdens een van de bezoeken aan ItaliŽ hebben we de familie Freddano ontmoet. Omdat het productievolume relatief laag is, wordt de wijn op een exclusieve manier verkocht (niet via slijterijketens en/of groothandels). Voor Nederland is Vini di Carlo aangesteld als de exclusieve importeur en levert aan zowel groothandel als consument. 

Salute!


Contactgegevens

U kunt ons bereiken op de volgende wijze:

Telefoon
0229 - 57 80 84
Fax
0229 - 57 84 64
Postadres
Kaaspers 1, 1687 TW Wognum
E-mail
Algemene informatie: info@vinidicarlo.nl
Afdeling verkoop: sales@vinidicarlo.nl

WebMaster: contact@lexbit.com
 

 

U kunt een e-mailbericht met vragen of opmerkingen over deze website verzenden aan: info@vinidicarlo.nl. Op al onze offertes, leveringen en diensten zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing. Prijswijzigingen, afbeeldingen en typefouten voor- behouden. Prijzen inclusief de toepasselijke belastingen. De beschikbaarheid van de produkten is zolang de voorraad strekt. Vini di Carlo is een handelsnaam van Adfit, registratie KvK: 36044374.

 

Laatst bijgewerkt: 31-01-2016.  Copyright © 2016 Wijnleverancier Vini di Carlo/LeXbIT WebDesign.