[Afbeelding bedrijfslogo]

- G O E D E   W I J N E N -

Start Vini di Carlo Feedback Inhoud Zoeken

Waardevolle Tips

Omhoog

Bewaren van Wijn

Bewaar wijn in een donkere, tochtvrije ruimte waar een temperatuur van 12 tot 14 graden Celsius heerst.

Bij aankomst van een wijnzending is het een goede gewoonte om de flessen direct uit te pakken en in een wijnrek te leggen.

Gun de rode wijnen, als het kan, één à twee weken rust. Bij het schenken van de rode wijnen is het goed om de flessen 24 tot 48 uur vooraf rechtop te zetten, zodat aanwezig ‘depot’ kan zakken en geleidelijk op drinktemperatuur kan komen. De ideale drinktemperatuur is op ‘kamer- temperatuur’; 16 tot 18 graden Celsius.

De witte wijnen en de rose komen het best tot hun recht wanneer deze koel op een temperatuur van 12 tot maximaal 8 Celsius worden geschonken.


Wijnsteenkristallen

Bij het openen van de Fontauro Lago di Corbara kan zich onverhoopt wat wijnsteenkristallen aan de kurk en tegen de binnenzijde van de flessenhals bevinden. Het geeft wellicht een minder fraai aanblik, echter doet het absoluut geen afbreuk aan de kwaliteit en de smaak van de wijn.

Waardoor komen soms wijnsteenkristallen voor?

Voor de botteling is de wijn nog troebel en zal de wijnmaker zijn wijn moeten ‘klaren’ om deze helder te maken. Dit gebeurt middels een bindmiddel om zodoende alle essentiële kwaliteitskenmerken in de wijn te behouden en zo min mogelijk te filteren. Gemakzuchtige wijnboeren daarentegen gebruiken simpelweg meer filterplaten om dezelfde helderheid te verkrijgen. Een slechts licht gefilterde wijn zal vaak wat meer wijnsteenzuur bevatten, dat onder koele omstandigheden kan uitkristalliseren. In feite kan dus de aanwezigheid van wijnsteen- kristallen een compliment aan de wijnmaker betekenen!

 


Het nuttigen van wijn

De Fontauro 1999 is nu goed op dronk. De wijnen uit 2001 zijn thans ook op dronk (ze hebben 12 tot 15 maanden gerijpt in stalen c.q. houten vaten), maar kunnen in ieder geval nog een jaar liggen.

Drink de wijn uit een helder wijnglas (om de kleur goed te zien), waarvan de kelk naar boven taps toeloopt (zodat de geur goed opgevangen wordt).

Na opening van de fles, komt de wijn in aanraking met zuurstof en oxideert (bederft). Het is daarom het beste om de wijn na opening dezelfde dag te consumeren. De aangebroken fles kan zonder al te veel smaakverlies nog een week bewaard worden: Rode wijnen met de kurk op de fles op een donkere plek op kamertemperatuur. Witte en rosewijnen met de kurk op de fles in de koelkast.

Salute!

 

 

U kunt een e-mailbericht met vragen of opmerkingen over deze website verzenden aan: info@vinidicarlo.nl. Op al onze offertes, leveringen en diensten zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing. Prijswijzigingen, afbeeldingen en typefouten voor- behouden. Prijzen inclusief de toepasselijke belastingen. De beschikbaarheid van de produkten is zolang de voorraad strekt. Vini di Carlo is een handelsnaam van Adfit, registratie KvK: 36044374.

 

Laatst bijgewerkt: 31-01-2016.  Copyright © 2016 Wijnleverancier Vini di Carlo/LeXbIT WebDesign.